Wkono

Hvordan beregne markedsandeler

Et selskaps ytelse i forhold til sine konkurrenter er basert på stykket av markedet selskapet er i stand til å få kontroll over. Dette markedet delen kalles markedsandel. Dette enkelt regnestykke tillater bedrifter å forstå sin stående i sin nåværende markedet. Forstå hvor mye av markedet selskapet har sikret tillater deg å gjenkjenne effektiviteten av din bedrift og gir deg dataene til å gjøre endringer hvis det er nødvendig.

Trinn

Hvordan beregne markedsandeler. Beregne bedriftens totale inntekter (også kalt total omsetning).
Hvordan beregne markedsandeler. Beregne bedriftens totale inntekter (også kalt total omsetning).
 1. 1
  Beregne bedriftens totale inntekter (også kalt total omsetning). Den totale inntektene beløp er angitt på toppen av noen av selskapets resultatregnskap. Dette beløpet er den totale mengden av inntekter selskapet har oppnådd i løpet av den resultatregnskapet periode før selskapets gjeld er trukket fra. For den mest nøyaktige markedsandel beregning, bruker den nyeste resultatregnskapet for å oppnå selskapets nyeste totale inntekter.
 2. 2
  Beregn det totale markedet salg. Dette er den totale mengden av salg (eller inntekter) hele markedet er å anskaffe. Det totale markedet salget beløpet er funnet gjennom dine spesifikke industriens bransjeforeninger eller gjennom en sertifisert forskning fast.
 3. 3
  Dele selskapets totale omsetning av hele næringens totale markedet salg. Resultatet av denne delingen tilsvarer bedriftens spesifikke markedsandel. Med denne verdien, kan du tyde effektiviteten av selskapets samt gjøre en beslutning om å enten bo hos din nåværende markedsandeler eller gjennomføre endringer for å øke selskapets markedsandel.
  • Grunner til å bo hos din nåværende markedsandel: I forholdet selskapet er nær produksjonskapasitet, kan en ytterligere investering være nødvendig for å øke markedsandelen resulterer i høyere kostnader.
  • Hvis du øker salgsfremmende utgifter eller redusere produktprisene for å øke markedsandelen, kan dette resultere i selskapets samlede overskudd til å avta.
  • Konkurrenter kan forsøke å gjenvinne sin del tatt av din bedrift ved å senke sine produktpriser enda lavere, noe som resulterer i en priskrig.
  • Hvis din bedrift er ansett som en nisje spiller ved å holde bare en liten markedsandel, kunne en større konkurrent bestemmer seg for å gå inn din nisje hvis du har økt markedsandelen.
  • Hvis et selskap begynner å dominere sitt marked, kunne antitrust problemer oppstår.
  • Grunner til å øke markedsandelen: Selskaper vanligvis forbinder økt salg med en høyere markedsandel som resulterer i større fortjeneste.
  • Et selskap kan forsøke å øke sitt salg i en stillestående industrien ved å øke sin markedsandel og eskalerende selskapets omdømme. En økt omdømme gir også et selskap kraft og industri innflytelse som de kan bruke til sin fordel.
  • Høyere markedsandel oversetter også inn en forsterket sterkere i forhandlinger med leverandører og andre bransjeaktører.

Tips

 • Salg, både i forhold til selskapets totale omsetning (total omsetning) samt din næringens totale markedet salg, kan uttrykkes ved enten en verdi kirkesamfunn (som er salgsprisen på produktet multiplisert med volumet av salg) eller i en enhet kirkesamfunn (som er antall enheter solgt av firmaet multiplisert med antall kunder servert). Ved beregning av markedsandeler, sørg for å bruke samme benevnelse for både selskapets totale inntekter samt næringens totale markedet salg for å få en nøyaktig markedsandel beløp.