Wkono

Hvordan å uttale ord tydelig med en lespe

Har du fått en lisp som henger på hvert ord? Er du lei av folk rynker pannen og sier "Unnskyld?" eller "Hva?" etter hver setning sier du? Hvis ja, så her er noen tips for å hjelpe ut.

Trinn

Hvordan å uttale ord tydelig med en lespe. Bestem hva som forårsaker din Lisp.
Hvordan å uttale ord tydelig med en lespe. Bestem hva som forårsaker din Lisp.
 1. 1
  Bestem hva som forårsaker din Lisp. Det kan være fordi du er iført seler, eller av en annen grunn helt.

Brace-påførte lisps

 1. 1
  Vent til du får dine bukseseler fjernet. Forhåpentligvis vil det ikke være lenge før du er kvitt dem, og du er i stand til å snakke mer tydelig igjen. Når du fjerner tannregulering for siste gang, gå videre til neste trinn.
 2. 2
  Prøv å snakke som du gjorde før du hadde tannregulering satt i, så mye du kan - gjør dette slik at hvis du fortsatt har Lisp fra ikke blir brukt til å snakke normalt, vil du bli vant til friheten til munnen igjen.
 3. 3
  Prøv å snakke veldig sakte og tydelig på speilet. Flytt munnen masse og overdrive dine ord. Deretter, når du kan si ord uten den fryktede "ssshhpppp" støy, prøv å snakke raskere.

Problemer med visse lyder

 1. 1
  Øve snakker lydene du har problemer med (s, t, d, j, z, c, r og n er vanligvis de onde) til du får dem rett. Hvis du ikke liker denne ideen, kan du alltids prøve å unngå ord som bringer ut din Lisp - selv om dette vil begrense ordforrådet ditt.

Tips

 • Husk at mens du kan ha din Lisp, andre vil ha noe annet å være flau om og de kan vite hvordan du føler deg. Det er ikke å si at du bør være flau av lisp din! Si det høyt og stolt!
 • Noen ganger kan en lisp ikke kan bli fullstendig utslettet. Det er ikke din feil, og det vil aldri være, så ikke dvele ved det.
 • Vær forsiktig å snakke tysk. Selv om det høres rart, har tyske masse 'sss', 'd' og 'T' lyder, ofte i kombinasjoner. Hvis du har store problemer med å uttale disse brevene, så sørg for å akseptere det faktum at du ikke kan være i stand til å snakke tysk så klart som du ellers kunne. Ikke la dette holde deg tilbake. Du kan gjøre nesten alt du setter tankene dine til.
 • Ikke la noen gjøre narr av lisp din - det er en del av dere som noen ganger du ikke kan endre. Hvis den personen ikke er greit med det, så de er ikke en veldig god person å snakke med eller være med. Hvordan ville de liker det?

Advarsler

 • Hvis du har en irriterende lisp og du er lei av folk som spør deg om å gjenta deg selv, så ikke gi opp og slutte å snakke. Ikke sett vil bare gjøre Lisp verre gjennom ikke å trene, og det er et trist liv hvis du ikke kommunisere med andre mennesker.