Wkono

Hvordan å undervise engelsk i Kina

Ønsker du å ta en pause fra "real life" og undervise i engelsk i Kina for et år eller to? Det er enklere enn du kanskje tror.

Trinn

Hvordan å undervise engelsk i Kina. Gjøre noen undersøkelser, og bestemme hvilken del av Kina du ønsker å bo i.
Hvordan å undervise engelsk i Kina. Gjøre noen undersøkelser, og bestemme hvilken del av Kina du ønsker å bo i.
 1. 1
  Gjøre noen undersøkelser, og bestemme hvilken del av Kina du ønsker å bo i. Det er et stort land, og dette vil gjøre din jobbsøking mye enklere? Har du lyst til å leve i et stort byområde (Beijing, Shanghai), en kinesisk by med mye historie (Xian, Nanjing), en provinshovedstaden (Kunming, Chengdu, Wuhan), et varmt sted, et kaldt sted, en plassere nær SE Asia, et sted hvor de snakker mandarin, et sted hvor de snakker kantonesisk, etc?
 2. 2
  Vil du jobbe for en privat språkskole, et universitet eller en high school? Det er fordeler og ulemper til hver. Det er trolig den vanskeligste å få en jobb på en videregående skole med mindre du bruker noen form for frivillig byrå (jeg ikke virkelig anbefale disse slags byråer fordi de vanligvis kreve store avgifter for ting som du kan sette opp selv med en liten bit en leg arbeid). Private skoler ofte betale litt mer og har mindre klasser, men universitetet jobber gi deg bolig og kanskje mer hjelp med å få visum, etc.
 3. 3
  Få kontakt info. Når du har bestemme seg for et par byer og / eller provinser du er interessert i og hva slags skole du foretrekker å undervise på, kan du begynne å gjøre forskning og finne kontaktinfo til bestemte skoler / universiteter. Hvis du ønsker å undervise på universitetsnivå, et godt sted å starte søket er på Wikipedia. De har en av "universiteter i Fastlands-Kina". Selv om Wikipedia ikke har faktiske sider knyttet til universitetet, kan du skrive inn navn i Google. Mange kinesiske universitet har engelskspråklige nettsteder. For private språkskoler, kan det være litt vanskeligere. Hvis du kjenner noen i Kina, vil de være en verdifull ressurs. Hvis du ikke gjør det, kan du prøve å skrive navnet på byen + "Norsk skole" og varianter av dette i Google. Du kan også prøve søk etter ex-pat nettsteder i forskjellige byer. (For eksempel:, http://www.thatsbj.com, http://www.thatssh.com ). Disse har ofte stillingsannonser. Flere kinesiske byer engang Craigs List nå!
 4. 4
  Den enkleste og praktisk å søke lærerjobber er undervisning jobb kilde stedet, e. G. http://www.teachersemployment.org, og tilbyr rikelig med undervisning stillinger fra universiteter, K-12, barnehager og opplæring høyskoler i Kina, og du fritt søke om det som du liker eller søke jobb kriterier.
 5. 5
  Når du finner på nettsiden av et universitet du er interessert i, finne en e-postadresse og sende dem en CV og et følgebrev. Selv om du ikke finner e-posten til riktig person, forhåpentligvis noen vil videresende den på. De fleste universiteter er alltid ute etter å ansette utenlandske lærere, så selv om de ikke har jobb oppført, de fortsatt ønsker kanskje å ansette deg. Selvfølgelig, hvis du er i stand til å finne faktiske jobber oppført i en klassifisert delen online, det er enda bedre fordi du vil ha spesifikk kontaktinformasjon for den jobben!
 6. 6
  Behandle dette som alle andre jobbsøking. Du må kanskje sende din CV til flere steder før du finner riktig passform. Ikke være redde for å spørre potensielle arbeidsgivere en rekke spørsmål om deres universitet, ditt ansvar, etc. du vurderer å flytte til et fremmed land for denne jobben! Sørg for at de vil hjelpe deg med alle de nødvendige papirene (visum, oppholdstillatelse, medisinsk eksamener, etc.)
 7. 7
  Kjøpe en flybillett. Jo tidligere du kjøper en, jo billigere vil det trolig være. Du vil sannsynligvis nødt til å koble til via Hong Kong, Beijing eller Shanghai hvis du flyr videre til en mindre kinesisk by. Du vil sannsynligvis bare ønsker å kjøpe en enveis billett fordi du ikke kan være sikker på akkurat når du vil ønske å komme hjem. Mange skoler vil møte deg på flyplassen når du ankommer. Det er en god idé å komme minst en uke før du begynner å undervise slik at du vil ha litt tid til å få avgjort, komme over jetlag, og utforske omgivelsene.
 8. 8
  Få visum! Stedet du underviser bør sende deg et brev med invitasjon, slik at du kan få en Z visum (arbeid visum) fra en kinesisk ambassade eller konsulat i hjemlandet ditt. Du vil også trenge en visumsøknad (du finner det på nettet ved http://www.china-embassy.org ), pass, og et pass bilde. Visumet vil trolig koste rundt 40€, eller du kan betale ekstra for å få stresset hvis du venter til siste minutt. Når du ankommer i Kina, vil du få en oppholdstillatelse i passet ditt, som vil fungere som en multiple entry visum så lenge du jobber der, så du trenger bare et enkelt innreisevisum.
 9. 9
  Gå til Kina! Hvis du ikke snakker kinesisk, vil en kinesisk phrasebook være din beste venn før du lære de grunnleggende ord for å kommunisere med en drosjesjåfør, bestille mat og andre grunnleggende nødvendigheter. The Rough Guide phrasebook er mye bedre enn Planet ett. Snakker av Lonely Planet, ville det ikke vondt å ha en Lonely Planet China bok for å hjelpe deg med å planlegge turer og lære om byen der du skal bo. De fleste kinesiske byer har noen skikkelige europeiske / vestlige restauranter (annet enn KFC, McDonalds og Pizza Hut), hvis du vet hvor du finner dem! Vær oppmerksom på at de fleste steder ikke tar kredittkort, så sørg for at ha nok kontanter / reisesjekker med deg for å overleve den første måneden. 750€ USD er trolig minimum. 1500€ USD vil gi deg mer pute. Husk at du vil ønske å kjøpe ting som gryter, håndklær, sengetøy, etc. når du først ankommer.

Tips

 • Ditt liv vil bli mindre stressende hvis du kan sette opp en jobb før du drar hjemmefra og ankomme i Kina. Men hvis det kommer til stykket, kan du sannsynligvis dukke opp på turistvisum med nok kontanter til å vare i en måned eller så, og finne en jobb i den tiden. Du må kanskje gå til Hong Kong (eller noen andre land, er Thailand et populært reisemål hvis du bor i Sørvest-Kina) for å bytte for en turist til et arbeid visum, så sørg for at du har penger til det.
 • Det er også en god idé å ta noen "kulturelle" materialer med deg. Ting som europeisk penger, kan restaurant menyer, postkort, familiebilder, etc. gi noen morsomme visuelle å gå med dine leksjoner.
 • Be om e-postadressen til en annen utenlandsk lærer ved universitet eller skole der du vurderer undervisningen. Da kan du få en innsidere perspektiv om fordeler og ulemper med det bestemte stedet.
 • Det kan være en god idé å ta noen engelske lærebøker med deg fordi ikke alle skolene vil gi deg en læreplan.
 • Det er alltid godt å ta med en kopi av vitnemålet ditt i tilfelle du ønsker å bytte jobb og å bevise at du er ferdig med graden.
 • Du vanligvis ikke trenger en TESOL sertifikat for å undervise i Kina, men det vil ikke skade å ha en, kan du få mer betalt eller være i stand til å finne en bedre jobb. Om ikke annet, vil du bli en bedre lærer når du har fullført et sertifikat!

Advarsler

 • Kontroller at du har en kontrakt fra det stedet du vil jobbe slik at du er sikker på hva din lønn vil være, hvilke andre fordeler de gir, etc.
 • Den kinesiske ambassaden / konsulatet i USA krever at du slår på din visumsøknad i person. Hvis du ikke bor i nærheten av en av byene hvor du kan gjøre dette, må du gi det til en venn til å gjøre (hvem som helst kan være din proxy), eller du må finne et reisebyrå som du kan betale for å ta vare på den.
 • Hvis du er asiatiske europeiske, vil du ha en svært vanskelig tid å finne en jobb i Kina, selv om du snakker perfekt engelsk. Det er uheldig, men sant.

Ting du trenger

 • Passport.
 • Visa.
 • College Degree.
 • Norsk som morsmål.
 • En fleksibel holdning og masse tålmodighet!