Wkono

Hvordan å skape en merkevare posisjonering for en liten bedrift

Mens store selskaper bruker millioner av dollar å fremme sine merkevarer, noen små bedrifter og oppstart selskaper har tatt seg tid til grundig bestemme deres merkevare posisjonering. Vie flere timer av gangen, og du kan utvikle et selskap posisjonering for å differensiere merkevaren din og snakke med en enhetlig stemme til markedet.

Trinn

Hvordan å skape en merkevare posisjonering for en liten bedrift. Blokkere ut tre timer til møtet og samle dine nøkkelmedarbeidere i et konferanserom.
Hvordan å skape en merkevare posisjonering for en liten bedrift. Blokkere ut tre timer til møtet og samle dine nøkkelmedarbeidere i et konferanserom.

Metode 1: Gjør det med dine ansatte (enklere, men mindre effektive)

 1. 1
  Blokkere ut tre timer til møtet og samle dine nøkkelmedarbeidere i et konferanserom.
 2. 2
  Ansette en ekstern konsulent eller nominere én ansatt til å fungere som moderator og note taker å fange opp alle ideene teamet utvikler.
 3. 3
  Brainstorm, brainstorm, brainstorm. Lage separate lister over måten du ønsker å bli oppfattet av kundene, investorer, ansatte og aksjonærer.
 4. 4
  Lag en ærlig vurdering av bedriftens unike verdi proposisjoner. Tenk på hvordan dine konkurrenter ville angripe denne verdien proposisjoner, hvis de snakket til kundene.
 5. 5
  List opp posisjoner du ønsker å unngå. Om du ikke ønsker din cookie butikken for å bli sett på som det lokale bakeriet? Eller vice versa?
 6. 6
  Analysere hvordan dine konkurrenter posisjonerer seg. Er din bedrift differensiert fra dem på en måte dine kunder bryr seg om?
 7. 7
  Syntetisere resultatene av idédugnad noen dager etter det første møtet. Bruke resultatene til å utvikle din posisjonering uttalelse og tilhørende bedriftens meldingstjenester det innebærer.
 8. 8
  Teste den nye posisjonering uttalelse på kunder, ansatte og investorer for å bekrefte at du opprettet en god posisjonering.
 9. 9
  Lag gjøremål i å etablere en merkevare i markedet for laget ditt å oppnå. Begynne i det små med gul side annonseplassering / kopi, jobbe mot et mål om å spre merkevaren din posisjon i noe som er relatert til din bedrift, inkludert sikkerhet, fakturaer osv.

Metode 2: Gjør det med kundene dine (mer kompleks, men mer effektive)

 1. 1
  Blokkere ut 4-6 timer på to dager. Du vil trenge et konferanserom for å møte med kundene og med de ansatte (i to forskjellige økter).
 2. 2
  Møt dine kunder eller potensielle kunder. Spør 6-10 kunder til å møte med deg for et par timer for å diskutere om ditt produkt kategori. Det er enda bedre hvis denne økten ledes av en ekstern forskning fast, men hvis du er kort tid og budsjett du kan gjøre det selv.
 3. 3
  Første spørsmål: Spør kundene å liste de beste merkene de kan tenke på i din kategori De må skrive ned den splitter de husker uten hjelp.. Så de må bli enig om de relative posisjonene: hvem er den første merkevaren, som er den andre og så videre.
 4. 4
  Andre spørsmål: Spør kundene å liste de funksjonene som er mer relevant for dem i kategorien Igjen de må skrive dem ned og bestille dem fra de viktigste til de minst viktige..
 5. 5
  Be dem om å matche merker og funksjoner. Dette er nøkkelen og morsomme delen: du spør dine kunder eller potensielle kunder for å matche en merkevare med én og bare én funksjon. På denne måten kan du se hvilket merke '"eier"' som funksjon. Dette vil la deg se om det er viktige egenskaper du kan eie.
 6. 6
  I neste dag møte med de ansatte. Med den info du har samlet i økten med dine kunder og prospekter nå har du en "kart" for å vurdere potensielle posisjonering for din merkevare. Det er enda helt mulig at du ikke har noen enkel posisjonering strategi tilgjengelig, og du må tenke utenfor boksen og revidere produkttilbud
 7. 7
  Med resultatet av den ansatte økt, skriver en posisjonering uttalelse. Du har handlekraftige data å skrive den Posisjonering som vil veilede alle dine markedsføringsaktiviteter (se Hvordan skrive en Positioning Statement)

Tips

 • Brand posisjonering påvirker alt, inkludert bedriftskultur av en liten bedrift. Pass på at den kulturen som du har i din organisasjon er i tråd med den foreslåtte merkeidentitet.
 • Brand posisjonering konsulenter som har erfaring gjennomføre denne prosessen med flere selskaper kan hjelpe en bedrift å utvikle en best mulig plassering. Prisene på tjenesten kan variere fra noen få hundre dollar til hundretusener av dollar for de store konsulentfirmaer eller PR-og reklamebyråer.
 • De fleste av verdens beste bedrifter har sterke merkevarer plassert mot konkurrenter. Men for små bedrifter og fagfolk er det enda mer viktig å ha en effektiv Brand Positioning fordi de har begrensede markedsføring ressurser og de ​​må bruke dem effektivt.
 • Det er viktig at du bruker din tid og oppmerksomhet til denne prosessen før du bruker noen penger på markedsføring.