Wkono

Hvordan å saksøke for ærekrenkelse

Den klassiske definisjonen av ærekrenkelser er «en publikasjon uten begrunnelse eller lovlig unnskyldning som er beregnet til å skade omdømmet til en annen ved å utsette ham for hat, ringeakt eller latterliggjøring." Å vite hvordan å saksøke for ærekrenkelse er like viktig som å vite når man skal sende inn et søksmål.

Trinn

Hvordan å saksøke for ærekrenkelse. Studere forskjellene mellom bakvaskelse (muntlig ærekrenkelse) og injurier (skrevet ærekrenkelser).
Hvordan å saksøke for ærekrenkelse. Studere forskjellene mellom bakvaskelse (muntlig ærekrenkelse) og injurier (skrevet ærekrenkelser).

Beslutningen om å saksøke

 1. 1
  Studere forskjellene mellom bakvaskelse (muntlig ærekrenkelse) og injurier (skrevet ærekrenkelser). Hvis du har vært anklagede, trenger du ikke å bevise skader. Hvis du er baktalt, må du bevise de faktiske tapene du har lidd.
 2. 2
  Samle bevis av de ærekrenkende utsagn mot deg. Du må bevise i retten at tiltalte sa eller skrev uttalelsene mot deg, de påstandene er ikke sanne, uttalelser forårsaket skade for deg, ved å skade ditt rykte, andre mennesker hørt eller lest uttalelser mot deg.
  • Lage kopier av uttalelser mot deg og samle bevis for at tiltalte er den som gjorde uttalelsene.
  • Samle dokumentasjon av skade du har lidd - dette inkluderer bevis på hvordan folk behandler deg og skade for bedriften din.
  • Innhente skriftlige uttalelser fra vitner (tredjeparter) som enten hørt eller lest de ærekrenkende utsagn fra tiltalte.

Sakførsel

 1. 1
  Snakk med en advokat som spesialiserer seg på ærekrenkelse, bakvaskelse eller ærekrenkelse søksmål. Han eller hun vil være den beste til å gi deg råd om hva din potensielle pengesum kan være.
  • Bestem deg hvorfor du vil gå til sak for ærekrenkelse. Du stå en bedre sjanse til å vinne hvis din primære motiv er å bevise din omdømme ble skadet, heller enn å saksøke for økonomisk erstatning, hevn eller stoppe tiltalte fra republisering av ærekrenkende uttalelser.
  • Diskuter ekstra hensyn med advokat. Hvis tiltalte er allerede sett på med forakt, kan et søksmål faktisk bare publisere de ærekrenkende utsagn. Ærekrenkelser søksmål er ofte hørt av juryene, som ikke alltid er forutsigbar i de beslutningene de gjør. Pass på at du ikke har noen negativ informasjon i fortiden - dette kan virke mot deg under en ærekrenkelse rettssak.
 2. 2
  Søksmål. Advokaten du leie tar bevisene du har og filer på "tort av injurier" bevegelse i retten. Dette tort bevegelse varsler tiltalte at du har tenkt å sende inn en sak for ærekrenkelse av karakter.
 3. 3
  Forhandle frem en løsning, hvis dette er mulig. Når tiltalte og hans advokat se bevis for ærekrenkelse, kan de være villig til å diskutere et forlik og unngå en rettssak. Tiltalte i ditt tilfelle kan beslutte å gå videre med rettssaken.
 4. 4
  Fortsett med dine planer for ærekrenkelse søksmålet dersom tiltalte nekter å vurdere å bosette saken.
  • Diskutere alternativer om rettssak med jury eller en benk rettssak. En benk studie er en studie hvor bare dommeren hører bevisene og regler om hvorvidt du har lidd skade på omdømme.

Tips

 • I en bakvaskelse situasjon, må du bevise spesiell skade i alle unntatt fire situasjoner. Disse inkluderer: implikasjonen at du har en smittsom sykdom som HIV og tuberkulose, at du har begått en straffbar handling, at du er løsaktig, eller at du har begått ekteskapsbrudd, din profesjonelle rykte er kalt inn spørsmålet.