Wkono

Hvordan å ri en offentlig transport buss

Lei av å bli sittende fast i støtfanger til støtfanger trafikk? Er arbeidet ditt for langt hjemmefra til å gå eller sykle? Deretter ta bussen! Avhengig av hvilken by du bor i, ved hjelp av offentlig transport kan være mye enklere enn å faktisk kjøre et sted, og drosjer kan bli kostbart, særlig når du sitter fast i trafikken, eller arbeidet er for langt unna.

Trinn

Hvordan å ri en offentlig transport buss. Finn ut bussruter og pickup tider for byen din.
Hvordan å ri en offentlig transport buss. Finn ut bussruter og pickup tider for byen din.
 1. 1
  Finn ut bussruter og pickup tider for byen din. Du kan gjøre dette ved å finne en buss rutekart lokalbuss depot, eller på de fleste offentlige kontorer, eller på internett.
 2. 2
  Hvis du rir kollektivtransport etter skumring, være sikker på at du er iført lyse klær og / eller signaliserte driver med en tent enhet (for eksempel: en mobiltelefon eller blitslys)
 3. 3
  Finn ut om du kan få en gratis eller rabattert pass for busser i nabolaget ditt på grunn av alder, ungdom, student status eller uførhet, etc. Du ofte kan gå til de viktigste buss depot og kjøpe en rabattert pass.
 4. 4
  Finn ut om det ville være økonomisk å få et pass eller multi-retur billett for din vanlige reiser.
 5. 5
  Finn nærmeste busstopp med rute som du trenger, og sjekke pickup tid (både vanligvis på busstoppet).
 6. 6
  Pass på at du fange din buss går i riktig retning. Ikke bare gå etter ruten nummer. På noen metro eller tog stasjoner som er delvis langs en rute, kan bussene bruke samme bay for begge kjøreretninger så hvis du bare gå av rute nummer du kan ende opp på en buss som tar deg lenger vekk fra destinasjonen.
 7. 7
  Dress for været så du ikke er ubehagelig mens du venter på bussen å ankomme eller overføring til andre busser.
 8. 8
  Bli med i køen, og få penger eller pass klar.
 9. 9
  Når bussen kommer, kontrollere destinasjonen skilt og rutenummer på bussen for å sørge for at det er bussen du vil. Hvis du ikke er sikker, mager inn og spør bussjåføren om bussen er på vei til en stopp.
 10. 10
  Beveg til døren nærmest føreren. La noen av som prøver å gå av på denne døren, og deretter få på bussen og si "god morgen" (osv) til sjåføren.
 11. 11
  Sett pengene dine i den lille minibank, eller overlate det til sjåføren, eller vise pass til sjåføren. Hvis du trenger en billett for en overføring til et annet kjøretøy etter at buss, spør sjåføren for en.
 12. 12
  Hvis driveren eller en maskin utsteder en billett, ta det i tilfelle en inspektør boards senere.
 13. 13
  Etter å betale, finne et sete. Husk at i noen land er setene foran reservert ved lov for funksjonshemmede ryttere, eller eldre mennesker. Bare sitte i dem hvis du må, men hvis en eldre eller handikappede person kommer på bussen, la dem sitte der.
 14. 14
  Hvis det ikke er ledig plass, bevege seg bort fra dørene og finne en passende stående plass. Hold på en av polene eller overhengende stropper.
 15. 15
  Hvis du trenger å gå av før siste stopp, deretter trekke en hengende ledning eller trykker på en knapp for å indikere til sjåføren at du vil at bussen skal stoppe. Trekk ledningen eller trykk på stoppknappen når du er om et kvartal fra der du trenger for å komme ut av bussen.
 16. 16
  Når bussen stopper, sjekk hvor du sitter å sikre at du forlot ingenting bak og takke sjåføren som du får av. Pass på å se på trinnet.

Tips

 • Hvis det er en, prøv å gå av bussen ved bakdøren. Dette vil unngå å måtte presse forbi folk i kø for å styre ved inngangsdøren.
 • Hvis du er alene på busstoppet, og du ser bussen nærmer seg er ikke den ruten du har tenkt å styre, viser at til sjåføren (for eksempel ved å snu ryggen til bussen, eller vinke ham bort), så han ikke 't nødt til å ta den unødvendige stopp.
 • I England, kan utsiden av Londons mange billetter bare brukes på selskapet som opererer den tjenesten. Hvis du for eksempel ombord i en Stagecoach Buss og kjøpe en returbillett, og en annen operatør som Arriva overtar om natten, vil du ikke kunne bruke din Stagecoach retur med mindre du har kjøpt en universell billett, for eksempel System One i Manchester

Advarsler

 • Se lommene når du står nær noen - det er lett å bli pick-senket på en buss!
 • Alltid bli sittende, eller holde på en stang mens bussen er i bevegelse.
 • Inn gjennom bakdøren på en buss er ofte ulovlig, og hvis fanget, kan utsette deg for et sitat, uavhengig av om du har en gyldig billett eller pass.
 • Hvis du bruker en mobiltelefon på bussen, vennligst følg telefon etikette.