Wkono

Hvordan å reparere et kvikksølvtermometer

Hvis kolonnen av kvikksølv (eller annet som indikerer fluidum) i et termometer separerer, vil tomrommet gjengi den indikerte temperatur unøyaktig. Her er noen måter å fjerne tomrommet i kolonnen. Vennligst les alle trinnene før du prøver dette.

Trinn

Hvordan å reparere et kvikksølvtermometer. Inspisere termometer for skade.
Hvordan å reparere et kvikksølvtermometer. Inspisere termometer for skade.
 1. 1
  Inspisere termometer for skade. Må ikke brukes hvis sprukket eller skadet på noen måte, og kast det i (se advarsler).
 2. 2
  Legg merke til temperaturen angitt.
 3. 3
  Kjøling metoden. Stikk inn et steketermometer i kjøleskap eller ideelt, en fryser. Dette kan være den enkleste måten å gjenopprette kolonnen. Hvis kaldt nok, bør den sende (eller annet som indikerer væske) til pære med lite annet å gjøre. De neste trinnene hvis et kjøleskap eller fryser ikke er tilgjengelig eller ikke fungerte. Denne metoden har variert resultat.
 4. 4
  Rist metoden. Ta godt tak termometeret nær toppen, slik at pære som inneholder kvikksølv (eller annet som indikerer væske) peker nedover. Raskt flytte termometeret ned og kraftig motsatt retning (og knipse håndleddet oppover) når gradestokken kommer det laveste punktet av hjerneslag flere ganger. Kontroller den angitte temperaturen. Dersom den angitte temperaturen er redusert fra forrige gang sjekket, fortsetter risting termometeret nedover. Det vil trolig kreve å gjenta mange ganger før tomrommet i kolonnen har forsvunnet. Denne metoden er ganske pålitelig som det ofte ble brukt på sykehus, etc. før de elektroniske termometre og disponibel temperatur strimler ble vanlig. Det er imidlertid en risiko for å miste grepet på termometeret mens risting som kan resultere i brudd og søl av kvikksølv.
 5. 5
  Slipp-metoden. Hold termometeret vertikalt - med pære rettet nedover. Slipp termometer på en seng, pute, eller til og med et håndkle foldet slik at det er åtte (eller flere) ganger den ikke-brettede tykkelsen. Ikke mer enn en eller to meters fall anbefales. Denne metoden ser ut til å ha de beste resultatene, men også risikerer brudd på termometeret hvis den faller fra for høyt eller på en hard overflate.

Tips

 • Store termometre flat (horisontalt) eller stående med pære på bunnen. Oppbevar aldri opp-ned (pære på toppen).

Advarsler

 • Ikke bare "kaste bort" en enhet som inneholder kvikksølv. Kvikksølv er et tungmetall, og er meget giftig. Mange steder er det ulovlig å feilaktig kast kvikksølv. Ta kontakt med din lokalitet er fare avfall kontor for å lære inneholder termometre og andre enheter. Bland aldri enheter som inneholder kvikksølv i med vanlig husholdningsavfall.
 • Vurdere å seponere bruk av kvikksølvholdige termometre hvis den brukes til matlaging eller er en klinisk termometer. Siden kvikksølv er svært giftig, er å bruke dem i mat eller i kroppen motet. Nye elektroniske termometre og de som bruker et rødt fargestoff og alkohol blandingen er mye lettere å lese og tryggere å bruke.