Wkono

Hvordan å redigere eller korrekturlese et essay eller papir

Redigering og korrektur artikler og essays kan virke som en skremmende oppgave. Les videre for informasjon og tips om å perfeksjonere din papir.

Trinn

Hvordan å redigere eller korrekturlese et essay eller papir. Gjennomgå tidligere skriftlig fra fortid til nåtid til å identifisere hyppige feiltyper.
Hvordan å redigere eller korrekturlese et essay eller papir. Gjennomgå tidligere skriftlig fra fortid til nåtid til å identifisere hyppige feiltyper.

Redigere eller korrekturlesing et essay eller papir

 1. 1
  Gjennomgå tidligere skriftlig fra fortid til nåtid til å identifisere hyppige feiltyper. Legg merke disse vanligste feilen områder.
 2. 2
  Besøk Chicago Manual of style (side kan kreve gratis registrering) og Strunk og hvit-tallet. Begge nettstedene inneholder en søkefunksjon, slik at du kan søke etter og vise resultatene av vanlige feiltyper.
 3. 3
  Begynne å komponere din essay og papir, søker tips og ideer sanket fra stil guider.
 4. 4
  Distansere deg fra jobben din før du starter revisjonsprosessen ved å ta en pause, enten det er bare for noen minutter eller til og med flere uker.
 5. 5
  Rediger papir, rereading å sikre at papiret er godt organisert med jevne ledd overganger og at oppgaven din er støttet av solide bevis. Ta deg god tid i denne prosessen for å sikre at du er så grundig som mulig. Redigeringsprosessen inkluderer vurdert flere ulike områder:
  • Innhold: gjennomgå essay for innhold fullstendighet, og pass på at du har oppfylt oppdraget, og at alle opplysninger som gis er korrekte. Identifisere eventuelle områder som kan ha nytte av ytterligere detaljer eller eksempler. Prøv å la noen lese avisen, med fokus på noen områder som er uklart eller krever mer forklaring eller støtte.
  • Struktur:
   • Prøv å lage en kort oversikt over papiret for å sikre organisasjonen er logisk.
   • Gjennomgå dine bidrag for å sikre at din introduksjon inneholder en klar avhandling som gjør tømme formål for å skrive. Prøv å spørre noen til å lese første avsnitt eller to og fortelle deg hva han eller hun mener papiret vil diskutere. Sørg for at påfølgende avsnittene forholde seg til oppgaven og presenteres i en logisk rekkefølge.
   • Sørg for at hver enkelt ledd inneholder et emne setning, og at hver etterfølgende setning i avsnittet relaterer til dette emnet.
  • Stil: gjennomgå papir for å sikre at tonen er riktig for publikum og konsekvent gjennom papiret. Redigere eventuelle vanskelige eller ordrike setninger for å maksimere klarhet og effektiviteten av å skrive og for å sikre at språket er klart og glatt. Prøv å lese avisen høyt, lytte til noe som høres uriktige, utydelige eller vanskelig. Du kan også bruke tekst-til-tale-programvare for dette formålet.
  • Sitater: sørg for å riktig sitere noen sitater eller ideer hentet fra eksterne kilder. Besøk Chicago Manual of Style (site kan kreve gratis registrering) og Strunk og White for fullstendig informasjon om korrekt siterer kilder.
 6. 6
  Korrekturlese papir. Som redigering, er det viktig å ta deg god tid under korrekturlesing prosessen. Se etter feilstavelser, grammatiske feil og skrivefeil. I korrekturlesing, også følge nøye med setningsstruktur, tegnsetting og ordvalg. Sjekk for hver feil type én etter én for å fange flere feil. Nedenfor finner du mer detaljer om korrekturlesing.
  • Spelling: ikke stole på tekstbehandlingsprogrammet sin stavekontroll-funksjonen, som det vil glipp feilstavinger som danner et annet ord. Hvis du skrev til stedet for to, for eksempel stavekontroll vil ikke ta feil.
  • Grammatikk: ikke stole for mye på ordet prosessorens grammatikkontrollen. Denne funksjonen er mest nyttig for å identifisere kjøre-on setninger og bruk av passive stemme.
  • Tegnsetting: Vet du hvorfor skilletegn ble plassert på bestemte steder. Sjekk eventuelle tegnsetting regler du er usikker på.
 7. 7
  Hvis du leser gjennom en papirkopi av papir, kan du prøve å skyve en linjal eller blankt ark ned på siden mens du leser, slik at en grundig, line-by-line analyse. Hvis du er korrekturlesing direkte i din tekstbehandlingsprogram, analysere hver setning separat. Bare å trykke på retur etter hver setning vil tillate deg å vurdere hver setning nøye.
 8. 8
  Tillate noen andre å redigere og korrekturlese papir. Et annet par øyne er bundet til å fange eventuelle feil som du kan ha oversett. Også prøve å lese papiret bakover, ord for ord. Dette tvinger hjernen din til å forstå enkelte ord, slik at du kan fange flere skrivefeil og grammatiske feil.

Tips

 • Bruk Microsoft Word Spor endringer funksjonalitet for å tillate deg selv og andre til naturlig revidere et papir uten å ødelegge den opprinnelige.
 • De fleste moderne tekstbehandlere har et høydepunkt funksjonen. Bruk den! Hvis du mener å ha identifisert en feil eller er usikker på noe, markere teksten slik at du ikke glemmer å komme tilbake til det.