Wkono

Hvordan å klage og få resultater

Hva gjør du når noe har gått galt, og du føler at du har en legitim klage? Kanskje du har fått, ble bestillingen fylt feil eller du ble holdt venter for en overdreven mengde tid. Du kan søke økonomisk refusjon, en bekreftelse eller en unnskyldning. Hvis du krever oppmerksomhet, skrike og lage en scene, kan du få handlingen. Men hvis du har tenkt å stadig gå tilbake til virksomheten, er det ikke det inntrykket du ønsker å gjøre. Det er en bedre måte å klage mens du holder fatningen.

Trinn

Hvordan å klage og få resultater. Finn noen som kan hjelpe, helst noen som ikke ser helt distrahert og stressa.
Hvordan å klage og få resultater. Finn noen som kan hjelpe, helst noen som ikke ser helt distrahert og stressa.
 1. 1
  Finn noen som kan hjelpe, helst noen som ikke ser helt distrahert og stressa. Se etter en ansatt med et navneskilt. Ta ham eller henne ved navn. Introduser deg selv. En formell introduksjon er en fin måte å få dem til å stoppe opp og ta varsel. "Hei Jane, jeg er Mrs. Smith. Hvordan har du? Hør, Jane, innser jeg at dette er ikke din feil, men...."
 2. 2
  Smil, helle i og snakke med dem som om de var en fortrolig og du avsløre en. Starte med å peke ut at du ikke skylde på ham eller henne personlig, for problemet eller feil, men du vil sette stor pris på deres hjelp til å løse det.
 3. 3
  Forklar situasjonen din rolig og stille. Heve stemmen din vil bare eskalere situasjonen og føre til irrasjonell oppførsel på alles del. Du vil få mye mindre samarbeid og respekt. Sjekk ditt kroppsspråk (uncross de armene!)
 4. 4
  Har et bestemt resultat i tankene, og ber om det. Vil du ha en eller en erstatning? Vil du ha en unnskyldning? Vil du ha et problem korrigert? Være fast, men rimelig.
 5. 5
  Fjern følelser og se på situasjonen objektivt. Selv om du kan være sint med en person, kan du prøve å tenke på problemet som en ting, du kan ikke være sint på et stillestående objekt. Personen du klager til, kan ikke føle seg truet av et stillestående motiv heller, og vil være mer sannsynlig å samarbeide. Det er menneskets natur. Når vi føler seg truet, panikk vi og retreat. Så ikke opptre truende.
 6. 6
  Smile - dette kan ikke overvurderes, du kan aldri smiler for mye. Folk vil reagere mer positivt på noen som smiler. Du er garantert å få en snillere, mildere reaksjon når du bruker denne strategien.
 7. 7
  Når du har funnet noen til å lytte til historien din, sørg for å takke dem for deres tid. Fortell dem spesifikt hva slags oppløsning du ønsker.
 8. 8
  Avslutt med noe sånt som "du kan forstå hvorfor jeg skulle spørre dette, ikke sant?" eller "Hvorfor jeg er litt opprørt, ikke sant?" Husk under samtalen, ønsker du å tjene empati og lokke fram en "Ja", ikke en "Nei". "Tenk hvis dette skjedde med deg, ville du gjøre det samme, ikke sant?" Sjansen er at du får et smil, et nikk av hodet, eller enda bedre.
 9. 9
  På dette punktet, vil den ansatte trolig si at han / hun trenger å snakke med en manager. Hvis ikke, høflig be om å snakke med sjefen, selv. Dette alene kan få deg det du ba om. Hvis du allerede er å snakke med sjefen, fortsetter å uttrykke din takknemlighet og anerkjennelse. Fortell dem at du forstår hvor vanskelig situasjonen må være for ham / henne, som en forretningsmann / kvinne. Hvis du får noe sted, prøv å si: "Se, Mr. Jones:" Jeg ønsker ikke å føre en scene, jeg vil bare ha det som er rimelig... det er rettferdig, ikke sant? "Det er ganske vanskelig å svare" nei " når du har formulert det på denne måten.
 10. 10
  Til slutt, uansett resultat, takke den enkelte for hans / hennes tid og oppmerksomhet. Hvis du ikke fikk det du ønsket, spør hvem du kan skrive til på hjemmekontor, som noen ganger får bedre resultater. Sørg for å ta ned navnene på selskapets representanter du allerede har klaget til, om ikke av annen grunn enn det gjør dem innser mener du virksomheten og de kan bli holdt ansvarlige. Lykke til!

Tips

 • Forklare problemet klart og raskt.
 • Remain Calm.
 • Smile.
 • Gjør allierte, ikke fiender.
 • Ikke bruk slang
 • Alltid være høflig.

Advarsler

 • Sjansen er at den personen du klager ikke er personlig ansvarlig for problemet. Dermed tar det med ro og behandle ham / henne med høflighet og respekt.