Wkono

Hvordan å bosette seg i din første leilighet

Flytte inn i en ny leilighet er en spennende, om enn skremmende, opplevelse. Her er noen tips for å få avgjort inn i ditt nye hjem raskt og effektivt, uten å skade din bankkonto for alvorlig.

Trinn

Hvordan å bosette seg i din første leilighet. Før du flytter inn, inspisere leilighetens generelle funksjoner, for eksempel lysarmaturer og avløp for å sørge for at alt er i orden.
Hvordan å bosette seg i din første leilighet. Før du flytter inn, inspisere leilighetens generelle funksjoner, for eksempel lysarmaturer og avløp for å sørge for at alt er i orden.
 1. 1
  Før du flytter inn, inspisere leilighetens generelle funksjoner, for eksempel lysarmaturer og avløp for å sørge for at alt er i orden. Du ønsker ikke å bli holdt ansvarlig eller tatt av overraskelse hvis noe ikke fungerer når du beveger deg i.
 2. 2
  Få din elektrisitet, gass (hvis du har det) og vann satt opp. Din utleier bør ha gitt deg informasjon om hva som er og ikke er inkludert i leien (vann ofte er dekket av leie). Du bør også be om typiske månedlige kostnader for elektrisitet og gass i dette området, spesielt hvis du er ny på at klimaet. Hvis din nye leilighet er et sted med varme somre og kalde vintre, kan din verktøyet selskaper tilbyr planer om å hjelpe balansere ut høye kostnader i løpet av disse månedene, bør du spørre om disse når du setter opp kontoene. Sette disse opp minst et par dager i forveien, så det er noen ganger en forsinkelse før elektrisitet og gass begynner å jobbe.
 3. 3
  Sett opp din internett. Kontakte flere ulike Internett-leverandører for å finne en som vil tilfredsstille dine behov og ditt budsjett. Kjøp en ruter dersom leverandøren ikke gi deg en og legg den på et sentralt sted i hjemmet, ideelt sett så høyt opp som mulig.
 4. 4
  Rydde opp før utpakking. Leiligheten skal være helt tom, så ta fordel ved å støvsuge gulvet, støvtørking og rengjøring badene.
 5. 5
  Pakk møbler, hvitevarer og lignende helt. For at du skal finne ut hva du trenger, bør du først finne ut hva du har. Som du sette opp dine møbler, gjøre notater om hva du synes mangler.
 6. 6
  Sett opp kjente malerier, fotografier og dekorasjoner. Flytte inn i et nytt hjem kan være forvirrende. Etter å ha kjent elementer spredt utover leiligheten din vil være betryggende og jording.
 7. 7
  Still et strengt budsjett. Selv om det kan være fristende å gå over, være veldig klar over hva du kan og ikke kan ha råd til.
 8. 8
  Lag en liste over ting du trenger. Sørg for å inkludere elementer som tallerkener, bestikk, et skrivebord, kommode, seng, madrass, toalettpapir, et cetera. Husk å også få lamper, spesielt i rom som ikke har lysarmatur allerede installert.
 9. 9
  Handle på salg. Se i sparsommelighet butikker eller verksted salg for billig, god kvalitet møbler som du kan bruke. Hold deg til listen din - det er lett å kjøpe mer enn du trenger, og gå over budsjettet svært raskt. Husk å inspisere møbler nøye for rips og insekter, spesielt når du kjøper secondhand.
  • Husk å måle tilgjengelig plass nøye for å sikre at alle møblene du kjøper vil passe inn i den nye leiligheten.
 10. 10
  Ta en tur rundt nabolaget ditt å bli bedre kjent. Se på nærliggende restauranter, butikker og parker for å få en følelse for hva som er i nærheten. Introduser deg selv til dine naboer mens du er på den.
 11. 11
  Kjøre rundt nabolaget ditt og finne nærliggende skoler, biblioteker og dagligvarebutikker. Stopp på butikken og registrere deg for en shopping-kort for å dra nytte av eventuelle besparelser butikken kan tilby.
 12. 12
  Gå innkjøp av mat. Nå som du lever på egen hånd, vil du også nødt til å begynne å lage mat selv. Planlegg ut dine måltider for neste uke, og lage en liste over de ingrediensene du trenger. Siden dette er første gang strømpe opp kjøkkenet ditt, kan det være lurt å hamstre på nødvendigheter som mel, krydder og olje.

Tips

 • Husk å slå av lysene når du forlater leiligheten, og holde lysene i tomme rom. Hold dusjer kort og slå av vannet mens du pusser tennene for å spare på vann og elektrisitet regninger.
 • Vurder å bruke julelys til rom. Dette kan spare på strøm og skape en fin stemning i rommet.
 • Se etter fine tepper til aksent rom og gjøre leiligheten føles mer hjemmekoselig.